Pasi ta keni lexuar këtë do të kapni një gotë mund të jetë mjaft freskuese, duke hapur një kanaçe direkt nga frigoriferi dhe duke marrë një gllënjkë. Kjo është më e mira. Po e dimë, shumica e pijeve janë plot sheqer dhe madje dieta nuk është shumë e shëndetshme. A pini shpesh pije direkt nga kançja? Por, kemi lajme të këqija për ju, sepse pasi ta keni lexuar këtë, ndoshta do të kapni një gotë.

Këtu janë disa nga arsyet pse ju nuk duhet të pini direkt nga kanaçja:1. Shijoni – Kjo nuk është arsyeja kryesore për të shmangur pirjen nga një enë, por disa njerëz e urrejnë shijen metalike të kanaçeve. 2. E. coli – Edhe pse shumica e kançeve të konservuara janë plotësisht të sigurta, ka rreziqe të ndotjes.

Mendoni se sa njerëz kanë prekur atë kanaçe apo kush mund të ketë kaluar mbi të para se ta vendosni në frigoriferin tuaj. Në programin televiziv studiuesit morën një përzgjedhje të kanaçeve nga stacionet e benzinës, makinat e shitjes dhe supermarketet dhe testuan se sa baktere ishin në to. Rezultatet ishin mjaft alarmante!

Shumica e kanaçeve ishin të pastra, por disa ishin të kontaminuara me bakteret E. coli. Kjo bakterie mund të shkaktojë diarre, frymëmarrje dhe pneumoni. 3. BPA – Bisfenol A, zakonisht i njohur si BPA, përdoret shpesh në shishe plastike. Kjo është një substancë e rrezikshme që mund të depërtojë në pijen tuaj dhe të shkaktojë pabarazitë hormonale.

Edhe pse shumë prodhues vendosën ta marrin atë nga prodhimet e tyre, kimikati është ende një pjesë e rëndësishme e kanaçeve alumini.Një studim i Shoqatës Amerikane të Zemrës në vitin 2014 zbuloi se BPA në kanaçe mund të shkaktojë presion të lartë të gjakut dhe sëmundje të zemrës.