Jemi në prag të stinës së dimrit dhe trupi ynë pëson ndryshime të mëdha, ndonëse jo të gjitha janë të dukshme.

Ju me siguri e keni vënë re se lëkura sidomos ajo e duarve, plasaritet në ditët e ftohta.

Por nuk është vetëm ky rast pasi detaje të tjera i ndodhin trupit tonë.

-Keni dhëmbë të ndjeshëm: Ndjeshmëria e gojës mund të shkaktohet nga ajri i ftohtë i dimrit, sidomos nëse keni probleme ekzistuese siç janë frakturat e holla në dhëmbët tuaj.

-Pacientët që kanë diabet duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm kur përballen me kushte ekstreme të motit . Ngrohja ekstreme me mot të ftohtë inkurajon trupin tuaj për të liruar hormonet e stresit kjo mund të kontribuojë në rezistencën ndaj insulinës. Diabetikët, në veçanti, duhet të përshtaten me kushtet e motit të ftohtë dhe të ngrohtë ngadalë dhe të shmangin ekspozimin e zgjatur ndaj kushteve ekstreme dhe të kontrollojnë sheqernat më shpesh për të siguruar diabeti të mbahet në control.

-Probleme me sytë: Kujdes me sytë gjatë të ftohtit. Ekspozimi i tepërt në temperature të ftohta ndikon në shikimin tuaj.

-Probleme me zemrën: Kjo ndodh zakonisht tek të moshuarit dhe ata që vuajnë nga sëmundjet kardiovaskulare.Rreziku është në rritje sepse trupi përpiqet të ruajë nxehtësinë dhe rrit presionin në zemër. Kjo e fundit duhet të punojë fort që të furnizojë gjakun tek gishtat e duarve dhe këmbëve.

-Luhatje humori: Moti i ftohtë ka ndikim të fortë në gjendjen tuaj shpirtërore. Rënia e temperaturave nënkupton më pak ditë dhe dritë.

-Rrjedhimisht, trupi merr më pak vitaminë D: Mungesa e dritës dhe vitaminës shkakton depresion dhe çrregullime humori.