Aloe vera është përdorur për shekuj për vetitë medicinale dhe kuruese. Është një bimë e cila ruan ujin në gjethet e saj për javë të tëra dhe uji i përzierë me vitaminat, mineralet, aminoacidet dhe antioksidantët formojnë një xhel i cili mund të bëjë mrekulli për fytyrën tuaj.

1. Aloe vera përmban antioksidantë të fuqishëm që i përkasin një familje të substancave të njohura si polifenola. Polifenolet e aloe verës parandalojnë shumimin e baktereve që mund të shkaktojnë infeksione dhe inflamacion.

2. Përshpejton shërimin e plagëve dhe shenjave të akneve
Një rishikim i katër studimeve eksperimentale zbuloi se Aloe Vera mund të reduktonte kohën e shërimit të djegieve për rreth nëntë ditë në krahasim me përbërësit e tjerë natyralë (jo medikamente)

3. Parandalon krijimin e rrudhave të reja dhe zbeh pamjen e rrudhave të shfaqura ndër vite
Disa hulumtime kanë zbuluar se përdorimi i aloe vera gel në mënyrë topike mund të ngadalësojë plakjen e lëkurës. Sipas një studimi me më shumë se 30 femrave mbi moshën 45 vjeç, aplikimi lokal i xhelit për 90 ditë rriti prodhimin e kolagjenit dhe përmirësoi elasticitetin e lëkurës.

4.Vetia antimikrobike e aloe verës ndihmon gjithashtu në parandalimin e akneve dhe trajton inflamacionin që shkaktojnë puçrrat

5. Vepron si një hidratues natyral
Aloe vera mund të përdoret në vend të kremrave të ditës me efekt hidratues. Pastron dhe zbut lëkurën duke parandaluar bllokimin e poreve.
Ajo qe duhet të bëni është thjesht të aplikoni xhelin e aloe verës direkt në lëkurë e ta lini për 20 minuta. DAVID WOLF/LIVING