Një grua 51-vjeçare e lindur në Kolkata të Indisë, Minati Mondal, kishte përjetuar dhimbje stomaku të tm.errshme për dy muaj, kështu që ajo shkoi në spital për të zbuluar se çfarë po ndodhte. Pasi skanerit qe i bene, gjeten dicka brenda saj.

Ajo kishte gure ne temth dhe u detyrua ti nenshtrohej nje operacioni per heqjen e tyre. Ky ishte momenti kur mjekët zbuluan diçka të pabesueshme. Mondal kishte 11,950 gurë brenda saj!

Këto gure të tëmthit ishin topa të përbëra nga kripërat dhe kolesteroli që formohen në fshikezen e tëmthit. Shumë njerëz mund te mos kene probleme ne jetën e përditshme nga gurët e tëmthit, por sapo ato të fillojnë të bllokojnë fshikëzën e tëmthit, do të filloni të përjetoni dhimbje, të ndjeheni keq dhe kjo mund të shkaktojë një sëmundje që mund të bëhet fatale.

Një dietë me yndyrna te larta shkakton rr.ezikun e ndërtimit të gurëve të tëmthit dhe ky rrezik ne pergjithesi eshte me i lartë tek gratë.