Studentët e Fakultetit Juridik në Tiranë në një deklaratë të bërë për mediat shprehen se ata nuk do të tërhiqen nga ngujimi në ambientet universitare. Ata kanë dë,nuar ashpër futjen e policisë në shkolla, duke ak,uzuar drejtpërdrejtë kryeministrin Rama për këtë veprim.

Studentët bashkërisht kanë vendosur që të shtojnë dhe një pikë të dhjetë në kërkesat e tyre, që është shkarkimi i administratorit Skerdi Dafa, i cili kishte kërkuar ndërhyrjen e policisë në Univeristete. Studentët thanë se kjo kërkesë e tyre është e parevokueshme.

“Kërkojmë shkarkimin e administratorit që kërkoi futjen e policisë në Universitete, ky është një kusht i panegociueshëm”, u shprehën studentët e drejtësisë.

Kujtojmë se Dafa ka qenë më herët ish-zv.Drejtor i Përgjithshëm i Postës Shqiptare, dhe ish-Drejtor i Drejtorisë Rajonale të Tatimeve të Elbasanit, ndërsa jo pak herë është cilësuar si militant.

Bordet e Administrimit janë a.kuzuar dhe më herët si të kapura nga qeveria, ç’ka bën që Universitetet mos të kenë autonominë reale dhe të shumëkërkuara./FaxWeb