Kryeministri Rama dha sot nje lajm te rendesishem.

Ai njoftoi se në pranverë “hapet kufiri me Kosovën”, duke iu referuar heqjes së kontrolleve doganore.

Deklaratën e bëri gjatë një takimi me diplomatë në Kryeministri.

“Duam të bëjmë te njëjtën me Maqedoninë, Malin e zi dhe zonën evropiane të Ballkanit Perëndimor”, tha Rama.

Pak ditë më parë, mes dy vendeve, Kosovës e Shqipërisë, u nënshkrua një marrëveshje për vetëm një kontroll të përbashkët në doganë dhe jo dy herë, siç funksiononte më herët