Për shumë njerëz vetëm mendimi se po plaken u shkakton stres të madh. Nëse jeni një nga këto njerëz duhet të dini se cila pjesë e trupit plaket më shpejt dhe duhet t’i kushtoni shumë vëmendje.

Pjesa e trupit që plaket më shpejt është koka. Përpara se të frikësoheni, dijeni se është një diferencë me nanosekonda – 90 miliardën e sekondës në 79 vite, për të qenë të saktë. Kjo ndodh për shkak të një teorie relativiteti që Einstein zhvilloi dhe shkencëtarët më vonë provuan se:

Shkalla në të cilën lëviz koha varet nga sa shpejt po lëvizni dhe sa afër jeni në një fushë gravitacionale. Për shembull, orët në vendet më të larta ecin pak më shpejt se ato në nivelin e detit.

Studiuesit pranë Institutit Kombëtar të Standardeve dhe Teknologjisë (NIST) donin ta provonin këtë teori në një shkallë edhe më të vogël, në një diferencë prej një metër. Pra, nëse koha kalon më shpejt në një ndryshim të vetëm prej një metër, ajo definitivisht kalon më shpejt dhe në krahasim me këmbët dhe kokën.

Duke e bërë kokën të plaket më shpejt se trupi juaj. Përsëri, kjo plakje nuk ka ndonjë ndikim thelbësor në pamjen njerëzore.