Vitin e kaluar një rast incesti, që ndodhi në Gjilan tr.onditi mbarë opinionin publik jo vetëm në Kosovë, por edhe në Shqipëri.

Kujtojmë këtu se 13-vjeçarja që kreu ma.rrëdhënie me djalin e hallës së saj mbeti edhe shtatzënë.

Ky rast u hetua nga Prokuroria, së fundimi është bërë publike dëshmia e 16-vjeçarit, që kreu ma.rrëdhënie me vajzën e tij të dajës, 13-vjeçare.

I riu me inicialet L.M. ka treguar para hetuesve se si ndodhi gjithçka:

Unë tani do ta tregoj të vërtetën, pasi më herët më ka ardhur vështirë prej prindërve të mi për ta treguar të vërtetën. Tani dua ta shtoj edhe këtë, ditën kritike, kur ka ardhur E., unë kam qenë në oborrin e shtëpisë, duke rregulluar një karrocë me kal, për të shkuar në mal për dru. Unë u përshëndeta me E. dhe jam nisur për në mal, i kam prerë drutë, e kam ngarkuar karrocën dhe i kam shitur. Jam kthyer në shtëpi, kam ngrënë darkë, jam larë.

Kur kam dalë nga banja, kam shkuar në dhomën time të gjumit për t’u ndërruar dhe aty ka hyrë E. dhe më ka pro.vokuar. Jemi përkëdhelur, jemi puthur dhe kemi bërë marr.ëdhënie sek.suale. Pastaj nga dhoma ime, ku isha me E., kemi shkuar te dhoma e ndenjes, pastaj kemi rënë për të fjetur. Unë kam rënë në një shtrat me vëllanë tim, kurse E. në një shtrat me motrën time. Kur jemi zgjuar në mëngjes, kam shkuar në mal, i kam prurë drutë deri në oborr. Ka qenë diku ora 10:00 e paradites. Kam shkuar në katin e dytë të shtëpisë, aty ka ardhur E., edhe kemi pasur për herë të dytë mar.rëdhënie se.ksuale”.
Por e mitura, që solli në jetë fëmijën e djalit të hallës ka dhënë një version të kundërt para hetuesve, pasi ajo ka thënë se është përdh.unuar.