Një djalë 16-vjeçar preu organin e tij gj.enital me një th.ikë kuzhine në një sulm tr.onditës natën vonë.

Gjendja t.ragjike e të riut ka dalë në dritë pasi mjekët në Kenia kanë njoftuar se kanë arritur me sukses ta riorganizojnë organin – do të thotë se ai do të jetë në gjendje të kryeje ma.rredhenie në të ardhmen.

Është hera e parë që një operacion i këtij lloji është kryer në vendin e Afrikës Lindore dhe kirurgët donin të siguroheshin organi të dukej mirë dhe të funksiononte.

Face2Face Africa raporton se mjekët në Spitalin Kombëtar Kenyatta [KNH] kanë bërë histori me procedurën shumë delikate.

Rezultati mjekësor erdhi pasi mjekët zbuluan se i gjithë djali kishte lënë në trupin e tij ishte një trung i vogël, enët e g.jakut dhe fundi i uretrës së tij.

Djali u trajtua në Spitalin Kombëtar Kenyatta në Kenia

Ai u dërgua në një qendër të afërt shëndetësore ku organi u ruajt në një ngrirës para se të transferohej në KNH.

Kirurgët u mblodhën për shtatë orë për të rimodeluar organin e djalit.

Profesor Stanley Khainga, i cili udhëhoqi ekipin e urologëve dhe kirurgëve plastike, tha: “Ne morëm rastin si një referim nga një prej spitaleve të qarkut më 19 dhjetor 2018. P.enisi i tij ishte amputuar në bazë duke përdorur një th.ikë kuzhine.

“Pas ekzaminimit fillestar dhe ringjalljes, ne menjëherë e përgatitëm atë për teatër ku filluam procesin e ri-implantimit të organit.”

Pershtati: Shqiperia Ime