Të kesh prindër shqiptarë dhe të rritesh në Evropë sigurisht që ndikon në lënien anash të gjuhësh, me apo pa dëshirë.

Por janë të shumtë prindërit që vazhdojnë të ruajnë gjuhën dhe origjinën shqiptare dhe ta trashëgojnë në mënyrën më të mirë tek fëmijët.

Një çift i ri të cilët jetojnë në Stuttgart të Gjermanisë janë bërë hit në internet, e gjithë kjo falë angazhimit që kanë treguar për vajzën e saj të vogël, Dean.

Dea është një vogëlushe e jashtëzakonshme e cila edhe pse nuk ka mbushur ende dy vite jetë di të flasë, madje di edhe kuptimin e familjes.

Ajo në gjuhën shqipe, angleze dhe gjermane njeh thuajse të gjitha ngjyrat, kafshët, e shumë gjëra të tjera.

View this post on Instagram

Playtime with daddy 👨‍👧♥️ @limi____ Shikone videon deri në fund dhe tag dikon se ja kishe ba edhe ti si Dea 😂😂😂😂 🇦🇱 Në shumicën e postimeve të mia më shifni mua duke u marr më Artinën në të gjitha aspektët e jetës, por shumë shpesh merrën edhe antarët tjer të familjes atëherë kur ata vijn prej pune. Artina Dea është një femi shumë i gjallë dhe më plot energji, e cila na tregon më vepra së çka i intereson dhe më cilat gjëra ka deshirë ne për më u marr më te. Kuptohet së gjat ditës kur unë jamë duke u marr më punët shtëpiake e nuk kamë kohë për momentin më luajt më te, atëherë ajo fillon menjëherë për më luajt vetun në mënyrën e vet dhe në imagjinatën evet, por nganjëherë ajo shikon edhe programe televizive për femi, dhe ate në gjuhën shqipe dhe në gjuhën Angleze. Si psh. ChuChu Tv për një kohë të shkurt. Përmes këti emisioni TV na si prindër e kemi verejt që Artina Dea vet ka fillua për ta mësuar gjuhën Angleze, e na e kemi vertetua se ajo nuk e shikon emisionin vetem pasiv por më shumë vëmëndje ku ajo ka fillua më këndua kënget dhe i përserit në këtë drejtim. Por pa marr parasys, ne familjen tonë në të gjith folim vetëm në gjuhën Shqipe, gjithashtu edhe më Artinën! Kjo është gjuha jonë Amtare, nuk ja kisha falë vetes nëse vajza ime nuk arrin për ta mësuar gjuhën e bukur shqipe, kur Baba im ka ra dëshmor për këtë Komb. Na shumë shpesh befasohem së sa shpejt e sa më kënaqësi mëson. Do të ishte mekat për ta anashkalua këtë talent- të cilin e ka vërtetua dhe vlersua mjeku i saj! Por edhe një gjë kisha për ta theksuar për të gjitha Nënat që mos ti ndëgjojnë disa individ të cilat sipas gjykimit tim ata nuk din të vlersojnë drejt duke thënë „a hala fëmija i juaj nuke din kta a“ sipas meje është budallek! Sepse çdo fëmi zhvillohet në mënyrën e vet. Artina Dea ka fillua për më ec në moshën 14 muaj e dy javë e kishte individ që thojshin „a hala s‘po ec a?“ por për mua më e rëndësishme ishte që te fillon më ec atëherë kur ajo është e sigurt, ku ashtu edhe ndodhi. Kryesorja është që ne si prindër dhe familja për t‘ju përkushtua femiut në mënyrën maksimale dhe për ta edukuar edhe në frymën kombëtare. ♥️ #mygirl #smartbaby #babymodel #purelove #babyblogger #fa

A post shared by V J O S A M U R I Q I (@mrs.vjosa) on