Thyen heshtjen dhe flet nga bur.gu i riu shqiptar, Aleksandër Luca, i akuzuar për vr.asjen e studentes greke Eleni Topaludhi në Rodos.

Mediat greke shkruajne se pas nje kohe te gjate ne heshtje dhe akuzave mons.truoze ne ngarkim te tij, shqiptari ka folur.

Ai eshte pyetur lidhur me deshmine qe ka dhene shoku i tij grek, 21 vjeçari Manolis Koukouras me te cilin ishin naten e ngjarjes. Greku ka thene se 19-vjeçari është fajtor i vetëm, nderkohe qe ai vete nuk ka marre pjese ne kr.im. Shqiptari eshte pergjigjur: “Unë nuk e di dhe mua nuk më intereson se çfarë thotë greku. Unë kam një avokat”.

Por, babai i vajzes ka deklaruar se ata kane vepruar bashke dhe kjo nuk ka me asnje dyshim. “E vërteta është e qartë për ne. Ata vepruan bashkë. Tani ju doni të provoni se cili prej tyre e goditi me shufër metalike dhe cili e hodhi atë në det,”, ka thene për mediat greke John Topaludhi. Sipas tij, nuk eshte e mundur qe te gjitha keto t’i beje nje person pa asnje ndihme dhe i vetem.

Nderkohe greku dhe shqiptari nuk kanë asnjë kontakt në bu.rg, ku po mbahen me akuzen e vr.asjes se studentes pasi nuk pranoi te kryente marredhenie sek.suale.

Kur vajza, me te cilen ishin ate nate i refuzoi djemte, sipas akuzes u rebeluan dhe e dhun.uan.

Shqiptari tregoi se ishte greku qe e qelloi me shufer hekuri dhe kur vajza ra pa ndjenja e moren ne makine dhe e hodhen nga shkembinjte. Nga hetimet doli se vajza nuk kishte vde.kur nga godija, por nga mbytja ne det.