Një mjek francez është arrestuar pasi akuzohet se ka helmuar mbi 50 pacientë me qëllim që të linte përshtypje para kolegëve të tij. Këto veprime ai i ka bërë, që para kolegëve të tregonte profesionalizmin e tij, teksa i shpëtonte 50 të helmuarit.

Frederic Pechier është tashmë në burg në lidhje për 42 ngjarje serioze, ku pati 20 vdekje gjatë 17 viteve punë në klinikat dhe spitalet në Besancon të Francës Lindore.

Prokurorët pohojnë se Pechier iu shkaktonte pacientëve “arrest kardiak”, dhe më pas futej në sallë në minutat e fundit për t’i shpëtuar ata, duke fituar respektin e mjekëve të tij dhe admirimin e viktimave të tij.

Pechier u vu nën “mbikëqyrje gjyqësore” pasi akuzat fillestare u ngritën kundër tij në maj të vitit 2017.