Prestigjozja gjermane “Bild” ka publikuar së fundmi rezultatet e një studimi lidhur me kohën që një femër mund të qëndrojë pa bërë s eks.

Studimi i kryer nga revista gjermane për femra, “Petra” mori në shqyrtim 10 mijë femra të moshës 29 dhe 39 vjeç.

Në përfundim rezultoi se gati 58% e femrave gjermane mund të rrinë pa bërë s eks gjatë gjithë jetës së tyre.

Ndërkaq, 33% prej tyre mund të rezistonin deri në dy vjet.

41% mund të rezistonin një vit dhe 27% mund të rrinin pa bërë marr ëdhënie deri në gjashtë muaj.

Terapistja Marlene Ann Henning, u shpreh se në 3 muaj pa s eks, femrat i kap një gjendje e lehtë ankthi, ndërsa pas 6 muajsh mund të kenë thatësi va ginale dhe stres.

Henning vazhdon më tej duke thënë se kur femrat kalojnë një vit pa bërë s eks kanë çrregullime hor monale si dhe sistem të dobët imunitar.