Mësohet se lëkundja e parë ka zgjatur për plot 10 sekonda dhe se fatmirësisht deri më tani nuk raportohet për të lënduar në njerëz.

Katër tërmete të forta kanë ‘lëkundur’ ditën e sotme qytetin e Korçës dhe rrethinat e tij.

Lëkundjet kanë shkaktuar panik tek banorët të cilët shprehen se ato kanë qënë aq të forta saqë i kanë zgjuar edhe nga gjumi.