Pasi kërkoi rikthimin e vizave me Shqipërinë, parlamenti holandez ditën e djeshme i tha “JO” hapjes së negociatave të BE me Shqipërinë.

Duket se pas Zvicrës, shtetet e BE kanë nisur një “fushatë” për të rivendosur vizat me Shqipërinë. Këtë shembull e mori dhe Franca, duke ndjekur shembullin holandez e siç duket edhe Zvicra.

Lorenzo Quadri, këshilltari kombëtar i kantonit të Ticinës, nga partia kombëtare e Ligës, duket se ka kërkuar interpelancë me Këshillin Federal pas miratimit në parlamentin holandez kërkesën e rikthimit të vizave me shqiptarët që udhëtojnë në zonën Shengen.

Ai shkruan:

Parlamenti holandez, ka motivuar kërkesën e tij me rritjen shqetësuese të kr imit, veçanërisht të tipit ma fioz, që vjen nga Shqipëria.”
Në shkrimin e “Corriere Del Ticino”, ku paraqitet kërkesa për interpelancë shkruhet:

Është theksuar se në Holandë jetojnë gjashtë herë më shumë shqiptarë sesa ato që janë deklaruar zyrtarisht dhe se sipas policisë së Roterdamit, ma fia shqiptare është organizata më e dhu nshme kr iminale në atë qytet gjatë viteve të fundit. Një problem tjetër i ngritur është emigracioni i paligjshëm i shtetasve shqiptarë në Holandë, veçanërisht meshkujt e rinj. Komisioni Evropian gjithashtu ndikon Zvicrën, pasi vendi ynë ka nënshkruar marrëveshjet e Shengenit.”


Ndërkohë që shtypi francez po tregon gjithashtu shpë rthimin e kërkesave për azil nga qytetarët shqiptarë.

Sipas “Le Figaro”, kërkesat e azilkërkuesve shqiptarë janë në rritje gjatë vitit 2019, me 32%, duke i renditur ato në të njëjtin grup me haitianët, malianët, gjeorgjianët dhe guineasit.

Ndërkohë Franca ka filluar fushatën për sensibilizimin e njerëzve, për rivendosjen e vizave për shqiptarët.

Në artikull thuhet se Shqipëria dhe Franca kanë nënshkruar marrëveshje për të frenuar efektet e emigracionit, të konsideruara kryesisht ekonomike.

Më tej ndër rreshta të artikullit të “Valeursactuelles”, kjo situatë është bërë shqetësuese dhe përmendet edhe rasti i Holandës, që do të kërkojë nga Këshilli i Evropës rikthimin e vizave për shqiptarët nëse duan të shkelin vendet e unionit.

Kujtojmë këtu se ditën e djeshme Franca ktheu në Shqipëri 50 azilkërkues.

Pas Francës, duket se këtë shembull po e ndjek edhe Zvicra, një nga shtetet me numrin më të lartë të shqiptarëve të Kosovës dhe Shqipërisë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP