Personi i cili aku zohet për vr asjen e 22 personave në El Paso të Teksasit, i ka thënë policisë se qëll imi pse ai ka gjuajtur me ar më është që t’i shënjestërojë meksikanët të cilët kanë ardhur si emigrantë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Patrick Crusius, 21 vjeçar, po aku zohet për vr asje masive për shkak se hapi zj arr me ar mën e tij AK-47.

Washintgon Post ka arritur që të sigurojë rrëf imin e tij para policisë, ku ndër tjera ai ka thënë se shënjestra e tij ishin meksikanët. Ai ishte marrë në mbajtje rreth një kilometër nga vendi i ngj arjes dhe menjëherë i kishte thënë policisë “unë gjua jtja” tregon një zyrtar policie, transmeton Gazeta Express.

Vetëm 20 minuta para sul mit, Crusiu kishte postuar në internet një shkrim ku shfaq idetë e tij rac iste dhe tregon se ky su lm është kundër “push timit nga meksikanët”.

Autoritetet besojnë se Crusius është ra cist i cili ka pasur ide eks treme kundër emigracionit.

Sul muesi, jeton afër Dallasit, dhe udhëtoi rreth 10 kilometra për në qytetin El Paso të Teksasit, veçanërisht për të vr arë njerëz.

Në SHBA janë mbajtur marshime të shumta në përkujtim të vik timave, ndërsa është hapur një debat i gjerë në politikë rreth kontrollit të ar mëve. Protesta ka pasur edhe në Meksikë, të cilat e kanë quajtur një akt ter rorist kundër tyre. /GazetaExpress